#40MilionówSerc

Artur Barciś, Piotr Świerczewski i Kuba Bielak wzięli udział we wspaniałym rajdzie 30. sierpnia 2020 r. Była to gratka dla miłośników wrażeń motoryzacyjnych. Na imprezie udało się zabrać dla Szpitala w Kaliszu łącznie (gotówka + środki ochrony) równowartość 4552 zł.

Charytatywna impreza pod hasłem „Charity Ride With The Stars„, w trakcie której uczestnicy mogli sprawdzić się i poczuć emocje na symulatorach dachowania, symulatorach jazdy pod wpływem używek czy przeżyć na własnej skórze zderzenie w ramach projektu #40MilionowSerc.

Główną atrakcją imprezy był turniej “Charity Ride with The Stars”, gdzie pod okiem Kuby Bielaka zmierzyli się na torze poślizgowym aktor Artur Barciś z byłym reprezentantem Polski w piłce nożnej Piotrem Świerczewskim. Dla uczestników przygotowana była również akcja ratownicza, w której wymienione gwiazdy ratowały poszkodowanego w wypadku wspólnie ze strażakami oraz pracownikami kaliskiego szpitala – w ramach tej akcji gwiazdy udzielały pierwszej pomocy oraz brały udział w rozcinaniu pojazdu, z którego wydobywano poszkodowanego.

Celem imprezy była zbiórka poprzez sprzedaż cegiełek – specjalnie stworzonych monet o nominale 40 Milionów serc.

Impreza oraz jej promocja  w całości sfinansowana została ze środków dotacji przyznanej przez fundację PZU oraz od sponsorów (Auto Centrum Lis, Podano, Kids Club Park, Vixon Media, Todos, Mennica Sudeck